Balsamico- och oreganokyckling

Balsamico- och oreganokyckling

En ständigt återkommande favorit i vårt hem – en kanonrätt som funkar alla dagar i veckan!

Dela 3-4 kycklingfiléer i 12 avlånga bitar. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Bryn kycklingen i lite smör så att den får färg, den ska ej bli genomstekt.

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg kycklingen på ett fat så att den får svalna lite. Häll en skvätt vatten i stekpannan och rör runt så att du får med alla goda smaker. Häll vattnet i botten av en gratängform.

Dags för den goa såsen: 2,5 dl visp- eller mellangrädde, 2 msk mörk balsamvinäger1 msk torkad oregano0,5 msk kycklingfond1-2 pressade vitlöksklyftor samt lite salt och nymalen svartpeppar blandas i en skål.

Linda in varje kycklingbit i en skiva lufttorkad eller kallrökt skinka. Lägg kycklingen i gratängformen och slå över såsen. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Servera med basmatiris och grönsaker (idag blev det råstekt broccoli och skivad rödlök hos oss)