Spaghetti med ärtpesto

Spaghetti med ärtpesto

Detta lagar vi ofta! Det funkar med lax, räkor, kräftstjärtar, kyckling, halloumi, lufttorkad skinka… Så gott!

Koka 300 gram gröna ärtor (tar typ 1 minut). Häll av ärtorna och håll dem varma.

Lägg hälften av ärtorna i en mortel tillsammans med 2 pressade vitlöksklyftor2 msk strimlad bladpersilja1/2 dl riven parmesanost och 1/2 dl olivolja. Mortla till en härligt grön ärtpesto, krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Koka 300 g spaghetti, häll av pastan men spara 1 dl av pastavattnet. Rör ner ärtpeston, de kokta ärtorna och pastavattnet. Blanda runt så att ärtorna fördelas jämt. Tillsätt mer olivolja om det behövs.

Stek laxkuber och servera pastan med lax och halverade cocktailtomater. Toppa härligheten med riven parmesanost och ett par varv med svartpepparkvarnen.