Räksoppa

Räksoppa

Leif Mannerströms recept på räksoppa – en tidlös klassiker! Receptet kommer från recept.nu 

Skala 500-600 g räkor, spara skalen. Lägg de skalade räkorna i en skål, plasta och ställ i kylskåpet fram till servering.

Finhacka 1 gul lök och en liten bit fänkål (ca ¼ stånd).

Hetta upp 2 msk olivolja i en stor gryta. Låt räkskalen fräsa i den varma oljan någon minut innan du tillsätter den finhackade löken och fänkålen. Tillsätt även 1 tsk tomatpuré och låt räkskal och grönsaker fräsa ytterligare någon minut innan du tillsätter 6 dl vatten och 1 fiskbuljongtärning. Även 1 dl vitt vin får åka ner i grytan. Låt nu detta sjuda 10-12 minuter.

Sila av buljongen ner i en ny gryta. Tillsätt 3 dl vispgrädde till räkbuljongen och låt småkoka ca 10 minuter. Smaka sedan av soppan med saltnymalen svartpeppar och ev. en skvätt konjak.

Servera soppan rykande het med de skalade räkorna och gärna en dillvippa på toppen. Ett välkylt glas vitt och ett gott bröd är utmärkta komponenter till denna soppa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.