Ett recept från ICA:s kundtidning Buffé (nummer 2/2017). Lite småkladdigt att göra, men väldans gott. Jag tog frysta, tinade bönor vilket funkade fint – men de kanske blir ännu spänstigare med färska bönor… Funkar både som tillbehör till middagen eller som drinktilltugg!
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Vispa ihop 1 ägg och 1 krm salt i en skål.
I en annan skål blandar du 2 dl panko (asiatiskt ströbröd) och 1 dl riven parmesanost.
Doppa haricots verts först i ägget och sedan i parmesan- och pankoblandningen. Lägg de panerade bönorna på ugnsplåten. Fortsätt så tills bönorna (ca 250 g) är panerade och tjusiga (ja, det blir kladdigt om fingrarna…).
Ringla lite neutral olja (mat/raps) över bönorna och tillaga dem sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills de är gyllene. Serveras omgående.