Veckoplanering #1

Tänkte göra ett försök med förslag med veckoplanering – fem maträtter och en fredagsdessert. Hoppas det kan ge dig ny inspiration till vardagsmatlagningen!

Måndag: Meat free Monday. Om du vill kan du köra hälften röda linser och hälften köttfärs. Välj gärna kycklingfärs som har betydligt mindre klimatavtryck jämfört med ex. nötfärs.

Tisdag: Krispig kyckling, serveras gärna med en fräsch sallad och en dip av något slag. I receptet nämns grekisk sallad och citronaioli.

Onsdag: Klassisk köttfärslimpa? Ja, det är gott! Men varför inte testa en kryddigare (ej stark!) variant?

Torsdag: Klassisk dag för fisk och skaldjur, inte sant?

Fredag: Äntligen dags för ”Cozy Friday”, dvs. fredagsmys! Pulled pork går fint att köra över natten mellan torsdag och fredag. Dra isär köttet på morgonen och låt grytan stå i kylskåpet medan ni är på jobbet. Värm sedan försiktigt på köttet när det börjar bli dags för middag.

Fredagsdessert: Något sött som avslutar jobbveckan är väl ett måste? Eller så sparar du det till söndagsmiddagen 🙂 En klassisk smulpaj som kan göras på frysta bär, hur smidigt som helst! Och hur gott som helst!